ERZİNCAN / MERKEZ - İnönü İlkokulu

Şbt

Emniyet personeli tarafından 4. sınıf öğrencilerimize güvenliklerine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Minik birinci sınıf öğrencilerimiz azimli ve istekli  çalışmaları sonucu artık okumaya geçtiler ve okul kütüphanemizde kitap okumaya başladılar. Öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuzda bu ay ÇEDES kapsamında 'sabır' konusunu ele aldık. Sıınıflarımızda düzenlenen çeşitli etkinliklerin yanı sıra öğrencilerimize sabır davranışını kazandırmak için her birine üzerinde sabır yazan çikolatalar dağıtıldı, öğrencilerimiz bu çikolataları 3 gün boyunca yemeden yanlarında taşıdılar. Etkinlik sonunda tüm öğrencilerimiz sabırlı davranış gösterdiler ve sabır madalyalarını aldılar. Sonrasında çikolataları afiyetle yediler. Tüm öğrencilerimizi gösterdikleri sabırdan dolayı takdir ediyoruz.

Şbt

Bu ay Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz atasözleri ve deyimleri 3 boyutlu çalışmalar ve resimler yaparak görselleştirdiler. Öğrencilerimizin ellerine sağlık.

Ock

Öğrencilerimiz karnelerini heyecanla aldılar. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda  öğretmen ve öğrencilerimize mangal etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimiz keyifle yediler. Mangalı yapan okul Müdürümüz Sayın Kadir AYDIN' a, okul Müdür Yard. Sayın Yakup BÖYÜK' e, yardımlarından dolayı öğretmenlerimize ve okul personelimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Mehmet TURAN liderliğinde yürütülen 'Fiziksel Aktiviteler ile Güne Başlama Projesi' kapsamında her sabah derslerden önce sabah sporu ile güne başlıyoruz.

Ara

Öğrencilerimiz belirlenen şiirden seçilen ' sema, akın, emel'  kelimelerini kullanarak cümleler oluşturdular. Oluşturulan cümleler içerisinden seçilen bir cümle ile ilgili olarak afiş tasarımı yaptılar. Yapılan çalışmalar okul panosuna sergilenmek üzere asıldı.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında bu ay merhamet konusunu ele aldık. Sokak hayvanlarına mama kapları hazırlayan öğrencilerimiz, okulumuzun çevresine mama kaplarını yerleştirdiler.

Ara

Öğrencilerimiz ' Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası' kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Yerli ürün kullanmanın önemi konusunda öğretmenleri tarafından bilgilendirildiler.

Ara

ÇEDES projesi kapsamında sorumluluk projesi olarak ' Yumurtam Çatlamasın' etkinliğimizi anasınıfı ve ilkokul kademesindeki tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz yumurtalarını bir hafta süresince  yanlarında, çatlatmadan ve unutmadan taşıdılar. Sorumluluklarını yerine getiren öğrencilerimize sorumluluk belgeleri verildi.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz gösteri salonunda öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz, iyi ki varsınız.

Ara

10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenimizi okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle gerçekleştirdik.

Ekm

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve okul idaremizin de katılımlarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nın 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Tören sonrası okulumuzda düzenlediğimiz   'Cumhuriyetimizin 100. Yılı' konulu resim yarışmasında sınıflarında dereceye giren öğrencilerimize Müdürümüz  Kadir AYDIN tarafından hediyeleri verildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ekm

İnsan ilişkilerini güçlendirme, zengin kelime dağarcığı ile daha kaliteli ve etkili konuşma yapma, kişiye sosyal bir karakter kazandırma, kişinin toplumsal statüsünü artırma ve toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olma ve ilimizde kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüz (AR-GE) Birimi tarafından yürütülen “Candır Kitap Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan” kitap okuma projesi yürütülmektedir. Okul olarak bizde öğrencilerimizle projeye katılarak kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdik.