ERZİNCAN / MERKEZ - İnönü İlkokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimiz çeşitli oyunlara katılarak eğlendiler, sonrasında hazırlanan mangalda köfteler öğrencilerimize ikram edildi. Emeği geçen okul çalışanlarımıza, öğretmenlerimize ve idaremize teşekkür ederiz.

Nis

Ögrencilerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızın iyilik, yardımlaşma ve empati gibi insani değerlerini güçlendirmek, yaşadıkları şehir olan Erzincan'a karşı aidiyet kazanımı sağlamak depremin yaralarını iyilikle sarmak ve gelenekleri yaşatmak için Ayşe Gül KARA ZORLU'nun hazırlayıp sunacağı "Ayşe Gül Abla ve Şakrak" programına katıldılar.

Mrt

Bu Ay ÇEDES Projesi kapsamında ' Vatanseverlik' konusununu ele aldık. Proje kapsamında öğrencilerimizden bayrak tasarımları istedik. Hazırlanan çalışmalar okulumuzda sergilenmek üzere panoya asıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış oldukları etkinliklerle şehitlerimizi andık ve Çanakkale Zaferi'mizi kutladık. Tören sonunda İstiklâl Marşı' mızın on kıtasını ezberleyen öğrencilerimize Okul Müdürümüz Kadir AYDIN tarafından hediyeleri verildi. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklâl Marşı' nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u  Anma günü nedeniyle il genelinde düzenlenen İstiklâl Marşını Ezbere Güzel Okuma Yarışmasında 4/A sınıfı öğrencimiz Doğukan Mete DURSUN il birincisi oldu. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmeni Semiha GÜNEY' i tebrik ederiz.

Mrt

Birinci sınıf öğrencilerimiz okumaya geçmenin heyecanını yaşadılar. Öğretmenleri Selçuk KAFKAS' ın liderliğinde hazırladıkları çeşitli gösterileri ailelerine heyecanla sundular. Etkinliklerinin sonunda okuma belgelerini ve madalyalarını alan öğrencilerimiz, etkinliklerini pasta keserek sonlandırdılar. Emek verip çok çalışan minik öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Anasınıfı öğrencilerimiz çimlendirdikleri fasulyelerin büyüme aşamalarını gözlemlediler, kök ve yapraklarını inceleyerek büyük bir kaba ektiler.

Mrt

Deprem Haftası kapsamında öğrencilerimize deprem sırasında ve sonrasında neler yapılacağı, okulu nasıl boşaltacakları konularında öğretmenleri tarafından bilgilendirildi. Sonrasında uygulamalı olarak öğrendiklerini yaptılar. Öğrencilerimiz tatbikati başarıyla gerçekleştirdiler.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz aile katılım etkinliğinde velimiz Nuray BAŞAKIN 'ın yardımıyla waffle yaptılar. Kendi waffle tabaklarını hazırlayan öğrencilermiz hazırladıkları tabakları keyifle yediler. Etkinlikte yardımcı olan velimiz Nuray Hanım' a teşekkür ediyoruz.

Şbt

2. sınıf öğrencilerimiz sosyal etkinlik kapsamında pastane gezisine gittiler. Pastanede öğretmenleri Çiğdem TURAK liderliğinde nezaket ve görgü kurallarını pekiştiren öğrencilerimiz, aynı zamanda meslekler grubundan pastaneciliği gözlemlediler. Pastane gezisi sırasında nezaket ve görgü kurallarına uygun olarak pastalarını yediler.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz aile katılım etkinliği olarak kek yaptılar. Kekin içinde konulan malzemelrin yapılarını inceleyerek, nasıl karışım olduğunu gözlemlediler. Velimiz Süheyla TOMBUL'un yardımlarıyla kek yapımında aktif rol alan öğrencilerimiz yaparak- yaşayarak keyifli bir  deneyim yaşadılar ve sonrasında afiyetle yaptıkları keki yediler. Etkinlikte yardımcı olan Süheyla Hanım' a teşekkür ediyoruz.

Şbt

Emniyet personeli tarafından 4. sınıf öğrencilerimize güvenliklerine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Minik birinci sınıf öğrencilerimiz azimli ve istekli  çalışmaları sonucu artık okumaya geçtiler ve okul kütüphanemizde kitap okumaya başladılar. Öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuzda bu ay ÇEDES kapsamında 'sabır' konusunu ele aldık. Sıınıflarımızda düzenlenen çeşitli etkinliklerin yanı sıra öğrencilerimize sabır davranışını kazandırmak için her birine üzerinde sabır yazan çikolatalar dağıtıldı, öğrencilerimiz bu çikolataları 3 gün boyunca yemeden yanlarında taşıdılar. Etkinlik sonunda tüm öğrencilerimiz sabırlı davranış gösterdiler ve sabır madalyalarını aldılar. Sonrasında çikolataları afiyetle yediler. Tüm öğrencilerimizi gösterdikleri sabırdan dolayı takdir ediyoruz.

Şbt

Bu ay Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz atasözleri ve deyimleri 3 boyutlu çalışmalar ve resimler yaparak görselleştirdiler. Öğrencilerimizin ellerine sağlık.